Structuur


Structuur


Puppy groep:


Voor puppy’s, ongeacht het ras die over de nodige vaccinaties beschikken.


Het belang van de puppyklas is groot. In deze groep wordt vooral de sociale vaardigheid en de gewenning met andere honden geoefend. De oefeningen staan ook in functie van een goede interactie tussen de geleider en de hond.


Sinds 1 september 2012 is de puppyklas opgedeeld in 2 groepen :


- puppys van 8 tot 14 weken (tweede halfuur) : beginnende begeleiders hebben dan ook meer nood aan extra uitleg in deze belangrijke socialisatiefase.


- puppys van 14 tot 24 weken (eerste halfuur) : bij deze groep is ‘de theorie’ achter de rug en kan ‘de praktijk’ echt beginnen.

--------------------

A groep:


De lesgever van de puppygroep oordeelt in functie van de leeftijd en het gedrag van de puppy of de hond geschikt is voor de A groep. In de A groep worden de oefeningen steeds uitgevoerd aan de leiband. In deze groep wordt vooral aandacht besteed aan de coördinatie =het klikken) tussen de hond en de geleider met de nadruk op het correct aangelijnd wandelen.

--------------------

B groep:


In de B groep wordt er verder getraind op de aangeleerde oefeningen uit de A groep. De oefeningen worden nu verder afgewerkt. Er wordt vooral aandacht besteed aan het aangelijnd volgen plus het verder ontwikkelen van de houdingen, down en apporteren. Initiatie werken op afstand wordt aangevat.

--------------------

C groep:


In de C groep wordt er gewerkt naar het behalen van de sociabiliteitstest en het brevet in het gehoorzaamheidsprogramma. Het brevet voorgeschreven door de K.K.U.S.H.(Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus). Niemand is echter verplicht het brevet te spelen.

--------------------

Debutanten en programma 1:


Enkel de honden die het brevet behaald hebben, kunnen deelnemen aan deze groep. De gehoorzaamheid wordt vervolmaakt in functie van wedstrijddeelname.

--------------------

Programma 2:


Deze groep traint in functie van het deelnemen aan wedstrijden programma 2.

Gullegemsestraat 135

8880 Sint-Eloois-Winkel

info@debravehond.be

+32 497 57 66 67

Volg ons op facebook

Like ons